Det der med økonomi, kan godt være en udfordrende størrelse. Der er så mange ting, man gerne vil have, samtidigt med at man måske gerne vil leve et aktivt liv, hvor byture, koncerter og biografbesøg er en del af pakken. Det koster alt sammen, og det kan være svært at se i øjnene, at man ikke har råd til at køre den livsstil hver eneste dag. Vi må alle lære at holde lidt igen i perioder. Det tager vi såmænd heller ikke skade af, selv om det kan være kedeligt at måtte indse. 

Det gode liv kan sagtens blive ved med at være godt, selvom man ikke går i biffen hver anden aften. Selvfølgelig skal der være plads til det sjove, det skal bare kunne rummes i budgettet. Det er altid en god ide at tale med sin bankrådgiver, og få denne til at hjælpe med at lægge et realistisk budget. Det vil som regel give et fingerpeg om, hvor meget der er råd til, ud over det faste. Det er altid rart at vide hvad man har at gøre godt med. Økonomisk uføre er ikke rart for nogen. 

Luft i budgettet 

Hvis der er et eller andet, man virkelig synes man mangler, men ikke har pengene på kontoen, så kan man jo kigge i sit budget, og se om der er mulighed for at afdrage på et lån. Man skal ikke optage lån, hvis man ikke kan afdrage. Har man plads i budgettet til et månedligt afdrag, så kan man undersøge sine muligheder for at låne et beløb, der passer til størrelsen på de afdrag man har råd til. Men undersøg alle muligheder nøje. 

Er der ikke plads i budgettet til at afdrage på et lån, så er der i det mindste to muligheder. Den ene er at lade være med at optage lånet og spare op. Den anden ar at tage noget ekstra arbejde, for eksempel i Fredericia, eller en anden af de større sydjyske byer, så man har råd til at afdrage på et lån. Det er egentlig meget enkelt. Her er økonomi lige ud ad landevejen. Der er ting, der kan lade sig gøre, og så er der andre ting, der ikke går. 

Gode råd er ikke altid dyre 

Hvis man følger disse råd, så risikerer man ikke at ryge ud i økonomisk uføre. Sørg for at der er penge på kontoen, hvis du leder efter sex i Fredericia. For sex og escort i Sydjylland koster penge. Vær altid sikker på at du har råd, før du kaster dig ud i sådan et eventyr. Tjek dit budget og se om der er luft nok til noget af det sjove.