At planlægge en rejse er et omfattende stykke arbejde, men alligevel gør alle det på et eller andet tidspunkt i deres liv. Man hører ofte om, hvordan ens venner og familie rejser når de fortæller historier fra rejser og om deres oplevelser, og der er visse uskrevne regler, når det kommer til at rejse. Det kan være grænseoverskridende at bryde normerne, og især når det kommer til rejser, er der en del, der af visse årsager ikke er så meget for at rejse steder hen, hvor turister normalt ikke kommer. Det er dog rigtig ærgerligt, for det er ofte de mindst turistprægede steder, man får de bedste og mest livsbekræftende oplevelser på en rejse.

 

Tag en omvej

Før i tiden kunne det være nervepirrende at tænke ud af boksen, når man rejste, fordi man ikke vidste så meget om verden, som vi gør i dag. I dag er det med smartphones, sociale medier og de tusindvis af forskellige apps, der findes, blevet virkelig nemt at opretholde kontakten med omverdenen, og selvom man måske ikke lige tænker over det, gør det det altså også langt nemmere at tænke lidt ud af boksen, når man rejser, da man kan google sig frem til alting og altid komme i kontakt med nogen i sit hjemland eller andre steder, hvis bare man har sin smartphone i hånden.

 

Tager man en omvej, når man er ude at rejse, kan det, alt efter hvor i verden man er henne, resultere i at rejsen kommer til at koste lidt mere, end man egentlig havde planlagt. Et firma som MiniFinans kan være din redningsmand, når det kommer til dette. For at undgå at man skal sidde i udlandet og måske i en anden tidszone og forsøge at finde ud af, hvordan og hvornår man skal kunne ringe til sin bank for at tage et lån til ferien, kan man gøre det let og hurtigt hos MiniFinans.

 

Når man er ude at rejse og på vej fra A til B, er det fristende at putte informationerne om sin destination ind i en GPS, finde den hurtigste og letteste vej og så ellers bare tage afsted og lade GPS’en finde frem for én. Det er præcis, hvad rigtig mange gør forkert – selvfølgelig er det ikke forkert at gøre det på denne måde, men de oplevelser man virkelig har lyst til at fortælle om, når man kommer hjem, er ikke, at man har besøgt de mest berømte turistattraktioner, men i stedet historierne om da man farede vild i en forladt landsby, følte sig udfordret på en smal bjergvej eller om dengang, man var tvunget til at stoppe bilen og vente på, at en flok dovne bisonokser rejste sig op fra den vej, de ellers lå og slikkede sol på.

 

I skolen lærer man hurtigt, at der ofte kun er ét rigtigt svar på diverse opgaver, men det er vigtigt med tiden at lære at være lidt rebelsk, finde sine egne svar og gå i sin egen retning.

 

Undgå turismen

I Danmark holder størstedelen af landet ferie på samme tid, og der findes en håndfuld destinationer, som vi næsten alle sammen har besøgt, kommer til at besøge, eller drømmer om at besøge. Det er selvfølgelig ikke forkert at rejse til de samme lande som alle andre – der er jo en grund til, at de er så populære – men at udvide sine horisonter og søge væk fra turistprægede områder er den eneste måde, hvorpå man kan få helt ekstraordinære oplevelser.

 

For at undgå turismen skal man holde sig væk fra de mest populære strandbyer og destinationer, lav i stedet lidt research for at finde ud af hvad landet ellers har at byde på. Rejser kan måske blive lidt dyrere, når man bevæger sig ud i lokalsamfundet i et fremmed land, fordi der er mere, man skal have styr på, da man ikke bare kan besøge et nærtliggende turistkontor, hvis man har spørgsmål. Det kan også blive sværere at planlægge, og selvom planlægning op til en rejse er rigtig spændende, kan det være en rigtig god idé at skubbe planlægningen lidt til side, og bare tage tingene som de kommer.

 

Sjove oplevelser får man også, hvis man spørger de lokale til råds – de kender nemlig alle de små listige steder, man kan tage hen; steder som en Turen går til-bog ikke kan fortælle dig meget om.

 

Så tænk ud af boksen, planlæg ikke for meget og du vil få langt federe oplevelser på dine rejser.