København, Skagen eller det græske øhav? De har ikke en chance.
Det har derimod La Rambla, la Sagrada Familia og tapas. Denne sommer er det Barcelona, som tiltrækker danskerne.

Det viser nye tal fra internetrejsebureauet Travellink, som har undersøgt* cirka 30.000 danske bookninger denne sommer. Og Storbyferie Barcelona er, igen i år, det mest populære rejsemål for danskerne.

Storbyferie i Barcelona er en fin sommerkombination. Der kan man få både storstadspuls og strandliv på en og samme tid. Det er også spændende at se, at mange vælger at rejse til Bangkok, selv om sommeren, synes Torben Nygaard, der er chef for Travellink Danmark.

Storbyferie i Barcelona lokker danskerne i sommer

Storbyferie i Barcelona lokker danskerne i sommer

For de danskere, som ikke ønsker at opleve et cityliv i sommer, er det Spanien som trækker. Her er det først og fremmest sol og varme som lokker. 6 ud af 10 danskere vælger Spanien i sommer på grund af vejret. Det viser en kundeundersøgelse* som Travellink har gennemført blandt sine rejsende.

Mange vil være sikre på at få så mange soltimer som muligt i sommer. Og så er Spanien et godt valg. Udover vejret er kulturlivet og seværdighederne vigtige i sommerferien, viser vores undersøgelse, siger Torben Nygaard.

Flypriserne har aldrig været så lave, som de er nu. Det betyder, at danskerne booker rejser som aldrig før. Sammenlignet med sidste sommer er bookningerne således øget med 7 procent.

− Mange venter med at booke sommerrejsen til de har set, hvordan vejret bliver herhjemme. Men på trods af, at mange har været usikre på vejret, så er bookningerne øget de seneste dage, men der er alligevel stadig mange rejser at få, fortæller Torben Nygaard.