Er du så heldig at have en weekend i byernes by inden for den nærmeste fremtid, og er allerede begyndt at tænke over hvor du skal bo, hvad du skal spise og hvad du skal se? I så fald skal du læse med her, hvor vi har lavet en miniguide til Paris.

 

Hvor skal du bo?

Har du svært ved at finde ud af hvor du skal bo i Paris, er det helt forståeligt. Der bor over 2 millioner mennesker i selve Paris og mere end 10 millioner, når man tæller forstæderne med. Paris er inddelt i 20 bydele – også kaldet arrondissementer. Jo lavere tal, jo tættere på centrum – af samme grund ligger de fleste seværdigheder i arrondissementerne mellem 1 og 8.

Besøger du Paris første gang, anbefaler vi at du bor i 5. eller 6. arrondissement. Det ligger centralt og i området omkring Seinen. Her er du tæt på både seværdigheder, offentlig transport og mange restauranter og butikker. Skal du på den helt store shoppingtur, kan 9. arrondissement anbefales, hvor de store shoppingcentre, Galeries Lafayette og Printemps, ligger. Det er samtidig relativt tæt på centrum og grænser op til det hyggeligt område Montmartre, som er et besøg værd.

Som i mange andre storbyer, bliver det hurtigt forholdsvist dyrt at bo på hotel i Paris. Klik her hvis du gerne vil bo lidt lækkert, men mangler plads i budgettet.

 

Hvor skal du spise?

Start din dag i Paris med morgenmad på en vaskeægte pariser-klassiker. På ikoniske Café de Flore finder du alt det, som man forbinder med en pariser-cafe. Slå dig ned på et af caféens udendørs borde, bestil en god kop kaffe og en croissant, og sug den parisiske atmosfære til dig.

Til frokost kan du tage et smut forbi Restaurant Bouillon Pigalle, der er et klassisk folkekøkken i chikke omgivelser. Her kan du få vanvittig lækker mad, til vanvittigt lave priser. På trods af at der er 300 pladser, er der ofte fyldt og man skal stå kø for at få et bord, da der ikke er bordreservering. Kom derfor lidt tidligere end franskmændene.

Når du har været hjemme og vende og er klar til aftensmaden, skal du booke bord på l’Écailler du Bistrot, der er en skaldyrs- og fiskerestaurant. Her kan du få alverdens lækre fiskeretter – og ikke mindst førsteklasses-østers eller en hel grillet hummer.

 

 

Hvad skal du se?

Er du førstegangsbesøgende i Paris, er det et must at se de kendte seværdigheder. Eiffeltårnet kommer du ikke uden om, og du kan nærmest ikke undgå at se det fantastiske tårn, om du så prøvede at lade vær. En af de bedste udsigter til tårner finder du på Place du Trocadéro, og den bedste udsigt over Paris, finder du selvfølgelig fra Eiffeltårnet.

Herudover er Louvre besøget værd. Louvre er et enormt kunstmuseum der ligger centralt i Paris. Her kan du blandt andet se Mona Lisa og Venus fra Milo. Har du ikke mod på at gå ind på Louvre, er selve bygningen også betagende – og så ligger det desuden op til den hyggelige park Jardin des Tuileries.