Kartofler har i rigtig mange år været danskernes foretrukne tilbehør, men pasta og ris er blevet mere in – måske på grund af kartoflens omtumlede tilværelse som værende sund, ikke sund, sund osv.? Måske på grund af ”dovenskab”/travlhed, det er hurtigere og nemmere at tilberede pasta? Måske på grund af prisen – der skal ca. 1 kg kartofler af ca. 14 kr. til 4 personer, mens der kun skal ca. 500 g pasta af ca. 5-10 kr. til 4 personer. Eller måske på grund af smagen.

Uanset hvad grunden er, får du her 6 lækre retter med pasta.

Pasta carbonara

Pasta carbonara er en italiensk ret, og er der nogen, der kan det dér med pasta, så er det da italienerne. Kan du lide pasta, og har du ikke prøvet pasta carbonara, så er det på høje tid at få købt ind til den og få den sat over. Det tager kun ½ time. Klik på linket eller billedet, så finder du både ingredienslisten og fremgangsmåden.

pasta carbonara

Bagt pasta

Bagt pasta??? Arh, tænker du måske. Men hvad er lasagne? Det er da også bagt pasta. Den ret du finder opskriften på, når du klikker på linket eller billedet er ikke lasagne. Det er bagt pasta med broccoli og squash, men du kan bruge alt mulig. Tøm køleskabet, og bag det med pasta – nemt og billigt.

bagt pasta

Lasagne

Lasagne er uundgåeligt at nævne, når der skal remses pastaretter op. Og især når vi lige har nævnt den i som et eksempel på bagt pasta, så derfor får du også lige et link til en lækker lasagne. Du kan også klikke på billedet, det viser dig samme vej til opskriften.

lasagne

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese er også en ret, der stammer fra Italien. Den minder lidt om spaghetti og kødsovs – hvis du ganger med 1 million (smagsmæssigt). Spaghetti bolognese er spaghetti eller friske pastabånd, der svømmer rundt i den lækreste sovs af hakket oksekød og bacon, der har simret i rødvin i en times tid. Løber mundvandet? Klik på link eller billede for at få opskriften.

Spaghetti bolognese

Pastasalat

Pastasalat kender de fleste nok en eller anden variant af. Det er jo ”bare” kogt pasta blandet med en masse andre lækre sager og evt. med en dressing til. Du finder en variant med broccoli, peberfrugt, ærter, majs og bacon, når du klikker på linket eller billedet, og du får naturligvis også opskriften på en lækker cremet dressing, der passer til.

pastasalat

Cannelloni

Cannelloni – vi vender lige tilbage til en italiensk delikatesse. Cannelloni er store pastarør, og det er ikke i alle danske dagligvarebutikker, du kan finde dem, men så køb pastaplader i stedet. De kan rulles om fyldet. For det er nemlig ikke så meget pastaen som fyldet, der giver smagen til den cannelloni-ret, du finder opskriften på ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

cannelloni