Det er sundt at få noget motion og få bevæget kroppen. Du kan få en masse flotte naturoplevelser, og se dit land fra en anden side end du normalt gør. Danmark har mange flotte steder. Du kommer også lidt ned i tempo og får slappet af, og kan bare gå i dine egne tanker.

Det er en god idé at vælge rute efter, hvor rutineret du er. Hvis du ikke er vant til at tage på vandreferie, kan det være godt at starte ud med lidt kortere ture, og jo mere rutineret du bliver, og jo mere erfaring du får, så kan du vælge nogle mere udfordrende ture, som fx Hærvejen.

Tips til begyndere

Det er godt at investere i noget godt fodtøj, så du kan gå længere uden at få ømme fødder. Hvis du går om efteråret eller vinteren, kan det også være vigtigt med nogle skridsikre sko.

Tænk også over din oppakning. Det skal være noget, du kan holde til at gå rundt med i flere dage. Find en smart og praktisk rygsæk der både har plads til en masse væske, dit tøj, og noget du kan sove på. Det kan også være godt at have en lommekniv og en lille førstehjælpskasse med, hvis der skulle blive brug for det.

Rejsemål for vandreture i Danmark

Du skal tænke over, hvor du skal hen, og måske tjekke hvordan vejrudsigten ser ud der, så du kan pakke efter det. Det er dog stadig godt at pakke lidt forskelligt slags tøj, så du har til alt slags vejr. Måske også et par solbriller til de dage hvor der er meget sol.

Alt efter hvor erfaren du er, og hvor du bor, så kan du vælge ruter som Hærvejen (den danske Camino, 280 km) eller de 6 glemte kæmper (20 km), Himmerlandsstien (75 km) eller Gendarmstien (44 km).