Min gemal er bidt af en gal sportsvogn og forleden var han tæt på at overophede, efter han havde læst en artikel om Formel 1 rejser. Så nu snakker hen ikke om andet derhjemme, så for at få husfred har jeg købt ham sådan en rejse.

Som selvbestaltet Rejseminister er man nødt til at være åben for alle aspekter og minoriteter inden for sit ressortområde. Man skal kunne tale alles sag, sætte sig ind i alles behov og forstå alles udfordringer. Derfor var jeg da ganske lydhør, da min hjemlige partner forleden havde læst en artikel om Formel 1 rejser på et rejse-website – som jeg i øvrigt selv frekventerer en del, når jeg skal undersøge forskellige rejsemuligheder.

Hvad er Formel 1 rejser for noget?

Formel 1 rejser er sådan en mandeting, hvor de rejser ned til de steder, hvor der køres Formel 1 løb. Der står de så ved hegnet en hel weekend og ser de der lavstammede Formel 1 racerbiler drøne forbi i løbet af et kvart splitsekund, får høreskade og blive ufatteligt beskidte af støvet fra banen og de andre publikummers forskellige efterladenskaber.

Ja, jeg skal da være ærlig og indrømme, at jeg ikke fatter, at der er nogen, der gider det. For de ser jo bare de der Formel 1 biler flyve forbi som en farvet streg lige over asfalten og kan ikke følge dem over hele banen, sådan som man kan, når man sidder hjemme i lænestolen – ikke at jeg har siddet og set Formel 1-løb på tv nogensinde, men man når da lige at opdage, hvad der foregår, mens man leder efter en anden kanal på fjernbetjeningen.

Hvorfor fare til Monaco og se nogen skifte dæk på en bil?

Nå, jeg skal være upartisk som minister, så det var da også derfor, jeg tålmodigt gav mig til at lytte på min mands lange – og pludselig meget drengede – udredning om, hvor fantastisk det var at stå der selv nede i støvet, osen og støjen og være helt tæt på de store stjerner i racerbilsverdenen.

”Jamen, det lyder interessant”, skat, svarede jeg ham opmuntrende, men jeg spekulerede over, om det er specielt tæt, man kommer de stjerner, når de farer forbi, der hvor man står med over 300 kilometer i timen. Helt tæt på kommer man vel først, hvor idioten kører ind i barrieren og forulykker blandt publikum. Så kan man fare til himmels sammen med dem – guderne forbyde det. Nå, det bliver nok heller ikke der, gemalen skal hen.

”Ja, ja, ja”, fortsatte han, ”man kan endda komme ind og stå lige ved pitten og se dem skifte dæk og alt muligt”. Nu lignede han faretruende meget en 10 års dreng, der havde været med, da hans far var på værksted med bilen.

”Hm, skal du ikke også snart ned og have skiftet dæk på bilen, skat”, svarede jeg. Det var da nok mere fornuftigt at bruge pengene på nye dæk til ministerbilen end at rejse til Monaco for at se på, at der var en vildtfremmed mekaniker, der skiftede dæk på en vildtfremmed bil, man alligevel aldrig fik mulighed for at køre i selv.

”Arrrrgh”, nærmest skreg han og forsøgte at forklare mig alt muligt andet om de der skide Formel 1-biler.

Giv en Formel 1 rejse og få husfred

De næste par dage blev ikke bedre. Hver gang jeg kom hjem, kunne jeg se spor efter hans surfen på nettet efter Formel 1 rejser, finde iPad’en med Safari åben på alle mulige udbydere af Formel 1 rejser og sørme om der ikke også dumpede et katalog med den slags rejser ind af brevsprækken.

Så nu har jeg fået nok. Jeg fik min ministersekretær til at finde en billig Formel 1 rejse til sæsonens første Formel 1 løb her i Europa. Så når jeg kommer hjem fra ministeriet i aften, vil jeg diskret lægge en kuvert med ordrebekræftelsen på hans tallerken.

Ikke at jeg tror, det får ham til at tie stille – men bliver det for slemt, kan jeg da i det mindste altid true med, at tage rejsen fra ham. Så får jeg vel fred.

Men sig så ikke, at jeg ikke gør noget for motorsportsrejsebranchen som rejseminister. Kryds i den tjekboks!

Formel 1 fans

Formel 1 fans der fejrer … Formel 1