Fodboldrejser – Den komplette guide til en perfekt fodboldrejse

Der er mange muligheder, hvis du vil afsted på en fodboldrejse. Du kan arrangere turen selv, eller du kan få et rejsebureau til at ordne sagerne for dig. Hvis du har meget tid, så er det måske bedst, hvis du selv arrangerer turen, men hvis du gerne vil slippe for en masse tidsfordriv, så er rejsebureauerne ideelle, så du ikke selv skal stå for at ordne alt det besværlige med fly, hotel- og kampbilletter. Til fodboldrejser benytter vi fodboldrejse.nu som er en sammenligningsside som du kan se af billedet nedenfor.

fodboldrejser

På nogle få år, er interessen for fodboldrejser forøget massivt, og det er ikke bare de hjemlige hold og landsholdet, der nu følges, men mange foretrækker nu også et hold fra udlandet, og det skyldes især den massive og omfangsrige dækning af fodbold i fjernsynet.

Du kan også mikse og kombinere dine ture til udlandet, så du både oplever en ferie i en storby samtidig med at du får set byens lokale hold. Der er et væld af muligheder, og det hele kommer egentlig an på, hvad der lige præcis passer til dig.

De mest populære fodboldrejser går enten til Barcelona eller England, men der findes også en masse sydeuropæiske byer, som er genial til en fodboldtur.

Hvis vi går nærmere ind på Barcelona-delen af denne guide, kan man tage fat i det mest berømte hold, FC Barcelona, men der findes også et andet, lidt mindre spektakulært hold, Espanyol. I Barcelona findes også smuk natur i en glimrende kombination med storbyoplevelsen.

Ture til det engelske land er også populære, og det hænger især sammen med, at Premier League er en af verdens bedste fodboldligaer. Der ud over er mange af de engelske traditioner bevaret i forbindelse med kampdagene, så du kommer til at opleve en helt enestående og unik atmosfære. Ikke bare på stadions rundt omkring kan du opleve en helt vanvittig stemning, den findes faktisk også på de mange pubs.

Frankrig – en undervurderet fodbolddestination

fodboldrejser frankrig

En lettere overset fodboldrejse, som i mine øjne er stærkt undervurderet, er en fodboldrejse til Frankrig, der altså har mere at byde på end kunst, mode og forskellige slags vine. Fodboldkulturen i Frankrig er præget af et dynamisk fanmiljø med en god stemning. På grund af, at Frankrig har afholdt EM i 2016, er landet smækfyldt med moderne og imponerende store stadions.

Landets bedste række, Ligue 1, huserer en række interessante fodboldklubber, her i blandt Lyon, PSG, Monaco og Marseille. I de seneste par år har den franske liga udviklet sig meget. Blandt andet har PSG og Monaco overtaget det forhenværende enevælde fra Lyon og Marseille, der er dumpet nogle placeringer ned.

Faktisk har en fodboldrejse til England længe været blandt danskernes favoritvalg, når det angår fodboldrejser, men på grund af store indkøb hos Ligue 1-klubberne, der virkelig er ved at hægte sig med på vognen igen, er interessen stille og roligt steget.

Tyskland – den store stolte fodboldnation

fodboldrejser tysklandTyskland er også et land, som mange danskere nyder at rejse til. Det skyldes blandt andet, at tyskerne er meget lig den kultur, vi danskere også har. I fodboldsammenhæng er det her, at nakkehårene virkelig kan rejse sig, når en gul mur i Ruhr-distriktet forvandles til 80.000 stemningsfulde tyskere, der bryder ud i vild jubel, når hjemmeholdet scorer et ”tor”.

Der er naturligvis tale om Borussia Dortmund, som er berømt og berygtet for sine fans, der bakker holdet op i med- og modgang. Altid kan man høre ”Den Gule Mur” synge. Hvad enten holdet er bagud, og spiller helt forfærdeligt, eller om det er foran, og spiller forrygende. Der bliver altid givet 110 procent på lægterne, og det kan du ikke undgå, at se eller høre, hvis du beslutter dig for at tage en tur til Dortmund, i et af Tysklands allerstørste industrikvarterer.

Udover Borussia Dortmund kan den tyske liga, Bundesligaen, også bryste sig af at være den mest besøgte liga i hele verdenen. Man har nemlig det højeste gennemsnitslige tilskuertal pr. kamp.

Ligaen har produceret mange hold, der har kunnet gøre sig i Champions League og andre europæiske turneringer. De to mest fremadstormende klubber de seneste par år har dog været FC Bayern München samt Borussia Dortmund, der på imponerende vis har præsteret solidt i europæiske sammenhænge.

Siden ligaens grundlæggelse i 1963 er FC Bayern München det mest vindende hold med i alt 24 ligatitler. I øjeblikket kvalificerer de fire øverste klubber sig til Champions League, hvoraf de tre øverste går direkte ind i et Champions League-gruppespil, mens den fjerde skal spille en playoffkamp for at kvalificere sig til gruppespillet. Der er 18 klubber i ligaen, og vinderen kvalificerer sig – foruden til Champions League – også til DFL SuperCup, som er en engangskamp mod vinderen af den tyske pokalturnering.

 

Spanien – sangria, tapas og bold i verdensklasse

fodboldrejser spanien

Spanien har masser at byde på. Men udover de gastronomiske kvaliteter kan Spanien også byde på fodbold i verdensklasse. Den spanske liga er især kendt for rivaliseringen mellem de to klubber, Real Madrid og FC Barcelona. Opgøret mellem de to klubber bliver kaldt for ”El Clasico”. På dansk, Klassikeren.

Nogle af verdens bedste fodboldspillere nogensinde har været et smut forbi Spaniens bedste liga, La Liga. Ligaen er kendetegnet for altid at besidde et særdeles højt niveau samt energiske og passionerede fans, uden dog at have voldelige tendenser. Derfor er Spanien et trygt sted at tage til fodbold, og du kan tage hele din familie med, eller dine venner, eller noget helt tredje, hvis du lyster. Pointen er i hvert fald bare, at det er helt fredeligt at gå til fodbold i Spanien, også selvom du planlægger en tur til storbyerne såsom Barcelona, Madrid, Sevilla og Valencia.

I hovedstaden findes en række af klubber, der er placeret i den øverste og bedste spanske række. Hvis du er til fodbold i den aller ypperste klasse, vil det nok være en fordel for dig, at vælge en kamp med enten Real eller Atletico Madrid, eller en kamp mellem dem begge. Hvis du vil være lidt mere fri for diverse turister til de storklubbers kampe, kan en kamp med Getafe eller Rayo Vallencano anbefales. Her får du virkelig autenticitet for pengene. De to sidstnævnte Madrid-klubber har bevaret sine stadions, uden at renovere særlig meget på dem.

Tager man lidt længere østpå finder man byen, Barcelona, som er lokaliseret i en region, der hedder Catalonien. I byen finder man to La Liga-klubber, den ene er lidt mere berømt end den anden, for det er vist ingen hemmelighed, at de fleste kender til FC Barcelona, mens Espanyol nyder en lidt mere tilbagetrukken rolle. Den førstnævnte klub er berømt for sine mange talentfulde spillere, og det er her, at danskernes primære rejsemål i forbindelse med fodboldudflugter går til. Klubbens stadion, det ikoniske Camp Nou, har en kapacitet på næsten 100.000.

Skyggeklubben fra Espanyol, hvis stadion, Estadio Corneliá El Prat, er placeret ni kilometer sydvest for Camp Nou, har også sin charme som den mindre klub i den spanske kystby, og en tur til Espanyol kan også klart anbefales, da der også her spilles seværdigt fodbold, og en fordel i at vælge Espanyol frem for FC Barcelona, er, at der er lidt mindre run på, når der er kampdage. Derudover er der også i Espanyol bevaret en lidt mere spansk autencitet i modsætning til Camp Nou, som flere og flere turister får øjnene op for.

Så alt i alt, er der massere at vælge mellem, men det hele afgøres af dig, og hvad du er mest til.