Berlin er ud over at være en af de største metropoler i Europa, også et yndet rejsemål for danskere. Det er let at komme fra Danmark til Berlin i fly eller bil og have et par dage i storbyen. Men det er vigtig at finde det bedste sted at overnatte for at få den bedste oplevelse.

Berlin

Berlin er af de fleste kendt som byen, der var delt i Østberlin og Vestberlin fra 1961 og frem til muren blev væltet i 1989. Siden blev den genforenet, og er nu hovedstad i det forenet Tyskland. Der bor næsten 3.5 millioner indbyggere i Berlin, som fungerer som en af Tysklands 16 delstater.

Blot 400 km fra den danske grænse

Der er blot 400 km fra den danske grænse til Tysklands hovedstad, så det er let for danskere at komme til storbyen. Bor du på Sjælland skal du have en færge fra enten Gedser eller Rødby, og så er der et par timer i bil. Fra Jylland kan der køres direkte. Men i øvrigt er det super let, og ofte meget billigt, at flyve til Berlin fra København. Oplagt mulighed for en forlænget weekend med gode kulturoplevelser. I øvrigt er der blot 70 km fra Berlin til grænsen til Polen.

De bedste hoteller

Det er selvfølgelig en god ide, at overnatte på et godt hotel, når man besøger Tysklands hovedstad. Online kan du finde en række hoteller, der har fået gode anmeldelser af gæsterne. Hvis du er til store, femstjernede hoteller i byens centrum, kan du sagtens få det. Der findes nemlig hoteller, hvor får du luksus, flot arkitektur med designer møbler, og god beliggenhed i forhold til mange seværdigheder. Hvis du foretrækker steder, der føles mere afslappede, kan du selvfølgelig også finde det, som stadigvæk er smukt med grønne områder og centralt i byen. Husk at tage et kig på, hvad der ligger i nærheden, så du kan komme tæt på de ting, du gerne vil se. Har du brug for endnu mere viden om hoteller i Berlin, så klik her.

De klassiske seværdigheder

Der er en række steder, som skal besøges, når du er i Berlin. Brandenburger Tour er et af de mest kendte steder i byen, TV-tårnet på Alexanderplatz skal man næsten op i, og så er det spændende at se Checkpoint Charlie. Flere steder er det også muligt at se resten af Berlinmuren, hvilket er en oplagt ting at opleve.