Mange bruger efterhånden ligeså mange timer på jobbet, som de bruger derhjemme. Det vil altså også sige, at man bruger rigtig mange timer og stunder sammen med sine kolleger, og derfor er det rigtig vigtigt, at det sociale er helt i top, så man kan holde ud at være sammen. Det gør desuden også oplevelsen af en arbejdsplads langt bedre, hvis der er god stemning, og hvis humøret er højt, og man får samtidig mere lyst til at stå op om morgenen for at tage på arbejde hele dagen. Sammenholdet på en arbejdsplads kan styrkes på mange forskellige måder og med mange forskellige aktiviteter, der kan ligge i alle prisklasser.

 

Rejser og oplevelser

Om man har råd til at tage på en decideret rejse eller anden form for firmatur, kommer selvfølgelig an på firmaets størrelse og økonomi. Det kræver alligevel en del at invitere hele sit firma med ud at rejse, men hvis dit firma har mulighed for dette, så er det helt klart noget, der varmt kan anbefales. Man får virkelig meget ud af at rejse med sine private venner eller familie, og der er altså heller ingen tvivl om, at man får ligeså meget ud af det, når man rejser med sit firma og sine kolleger. Det behøver ikke nødvendigvis at være en forretningsrejse langt væk, for en rejse til en storby, som ligger i en realistisk afstand fra firmaets hovedkvarter, er mere end nok til, at alle medarbejderne får et helt andet forhold til hinanden, hvilket vil bringe et nyt pust af liv ind i firmaet i hverdagene og dermed forbedre arbejdskvaliteten for alle.

 

Der findes mange eksempler på, hvor man kan tage hen på en sådan rejse med firmaet, og det kommer som sagt helt an på, hvad firmaet har mulighed for at betale for, samt hvor mange medarbejdere man ønsker at tage med. Man behøver som sagt slet ikke en lang rejse halvvejs om på den anden side af kloden for at få en god oplevelse med kollegerne, for en tur med Oslo-båden eller en hurtig tur til Berlin eller Stockholm er mere end nok.

 

Fredagsbar og fester

Den mest normale måde at have det sjovt sammen med sine kolleger på er til fredagsbar på jobbet eller til jule- eller påskefrokoster. Disse oplevelser er nogle, som alle finder sjove, og med en god middag til at starte aftenen ud med og med en efterfølgende fest kommer det helt sikkert til at blive en rigtig god aften og oplevelse for alle på arbejdspladsen. Sørg for at servere nogle gode drinks som bliver holdt kolde hele aftenen og natten med tøris, samt noget godt musik, og så holder festen helt sikkert sig selv i gang i mange timer. Allerede den efterfølgende mandag morgen vil man kunne mærke, at humøret på arbejdspladsen er langt højere, fordi man nu kender sine kolleger på en helt anden måde, end når man blot befinder sig på kontoret.

 

Teambuilding

Den allersjoveste måde at styrke sammenholdet og humøret på en arbejdsplads er helt sikkert ved at lave nogle forskellige teambuilding-aktiviteter. Dette kan være alt muligt forskelligt fra noget ganske gratis og enkelt som forskellige samarbejdskrævende øvelser. Det kan også være noget mere økonomisk krævende som det velkendte Paintball eller Lasergames, som kræver, at to hold dyster imod hinanden, hvilket tvinger de ansatte til at arbejde sammen på en strategisk måde. Noget så simpelt som en fodboldturnering eller en rundboldkamp er desuden også virkelig sjovt, og noget som alle kender til samtidig med, at det kræver samarbejde, kampgejst og god holdånd. Det såkaldte Escape Room er en forholdsvis ny form for teambuilding og samarbejdsøvelse, der er blevet mere og mere populær de seneste par år. Det går ud på, at et hold er låst inde i et rum og skal løse gåder og tænke strategisk for at finde nøglen eller koden til låsen, så man kan komme ud igen, og det er også en rigtig god teambuilding aktivitet.