De fleste har sikkert på et eller andet tidspunkt tænkt tanken eller haft lyst til at tage den lange rejse fra Danmark til USA – og måske nok særligt den ikoniske storby New York. Og det med rette. New York har altid været en ekstremt populær og velbesøgt feriedestination for mange danskere. Det er en storby med en helt særlig puls og stemning, og de kendte seværdigheder melder sig på stribe. Det er dog en lang rejse og en stor beslutning at tage til New York, og det kan ofte være forbundet med en masse bekymringer og forbehold. Heldigvis kan du imødekomme disse bekymringer med god planlægning og forberedelse. I dette indlæg giver vi dig nogle gode råd til, hvad du med fordel kan få styr på inden afrejse, så du kan vinke farvel til bekymringerne og få en god ferie.

 

Utallige oplevelsesmuligheder – et spørgsmål om forventningsafstemning

De fleste storbyer er karakteriserede ved at tilbyde et væld af oplevelsesmuligheder, og her er New York bestemt ingen undtagelse – tværtimod. New York afspejler i særlig udtalt grad utallige muligheder for historiske og kulturelle seværdigheder såvel som mere underholdningsorienterede oplevelser. Når man rejser sammen med flere personer, kan det mange gange være svært at forene de forskellige interesser og ønsker, hvilket hurtigt kan føre til (interesse)konflikter. Derfor er det vigtigt, at du på forhånd får forventningsafstemt med dine rejsekammerater – hvad end der er tale om familie eller venner. Stil dig selv spørgsmål såsom: Er det en rejse, der er tilpasset efter voksen- eller børneaktiviteter? Er det en ultimativ afslapningsferie eller en kulturel ferie, hvor det gælder om at se mest muligt? Ved at have afklaret dette kan du undgå diverse konflikter og sure miner.

 

Hav styr på din feriebolig eller ferielejlighed i New York

En anden vigtig faktor, man bør have 100% styr på, er, hvor og hvordan man gerne vil overnatte. Igen afhænger det af, hvilken type ferie du gerne vil have, samt hvilke og hvor mange personer du rejser med. Og hvilken løsning der er den ideelle, handler om hvilke behov du og dine medrejsende har. Her kan du spørge dig selv, om dit ophold i New York kræver feriebolig, ferielejlighed eller måske hotel? Hvis du rejser alene, kan du med fordel undersøge mulighederne for hotel, hostel eller enkeltværelse i en udlejet privatlejlighed. Rejser du omvendt med en hel familie eller venneflok, vil det nok være mere formålstjenligt at leje en feriebolig eller ferielejlighed, så der er plads til alle. Undersøger du kategorien ferielejligheder New York, vil du kunne finde løsningsmuligheder i alle prisklasser og til alle behov, hvor du blandt andet har mulighed for at blive medejer af en feriebolig sammen med andre familier.

 

Har du styr på, hvor du skal sove på din ferie, kan du også sove trygt og godt – uden diverse bekymringer.

 

Italiensk eller kinesisk – hvad skal vi have at spise?

Hvad skal vi have at spise? Det er et spørgsmål, der melder sig mange gange på en ferie. For at spørgsmålet ikke først melder sig, når sulten allerede har meldt sig, gør du klogt i at undersøge, hvilke madmuligheder New York afspejler, inden du står midt i storbyens mylder. Sultne unger på slæb, forskellige præferencer og ønsket om at finde den perfekte restaurant kan hurtig føre til skænderier og problemer. Ved at undersøge dig frem til bestemte områder med mad eller specifikke spisesteder, kan du hurtig få planlagt en ”mad-rute”, som tilfredsstiller alle på ferien. Og heldigvis rummer New York et væld af kulinariske oplevelser og muligheder – alt lige fra kinesisk og italiensk til ægte, klassisk amerikansk mad. Der er ikke det køkken, som ikke er repræsenteret – det er bare med at vælge.

 

Rigtig god ferie.