Du har med garanti selv været på et kursus på et eller andet tidspunkt i dit liv. Man kan tage på kursus i alt muligt. Men har du undervist på et? Uanset hvad dit svar til det spørgsmål er, så bør du overveje, om ikke du skal gøre det? Skal du ikke arrangere dit eget kursus? Booke kursuslokaler og invitere kursister?

Vi har alle noget at dele. Alle bærer rundt på en nyttig viden. Det er meget individuelt, hvad vi har med os i rygsækken af erfaringer og viden. Men vi har alle noget, som vi ved meget om og/eller har stor erfaring med. Det har du også. Og det kan du dele på et kursus.

Din viden er noget værd

Hvad ved du noget om? Hvad har du erfaring med? Er det noget med, hvordan man lever et sundt liv? Hvordan man får gode vaner i stedet for usunde vaner? Eller ligger din viden inden for helt andre emner som IT, dyr eller litteratur?

Vi har alle en viden om et eller andet. Den viden er noget værd for alle dem, der mangler den, men kan bruge den. Forestil dig, at du har gjort dig nogle gode erfaringer med vægttab. Der er mange mennesker, der gerne vil tabe sig og prøver igen og igen. Det lykkes for de færreste at opnå et varigt vægttab. Men har du den nødvendige viden og erfaring, så kan du dele den med andre. Der er mange derude, der gerne vil opnå et resultat. De kender bare ikke vejen dertil. Kender du den, så kan du dele den med dem. Det vil gøre en stor forskel for de mennesker.

Det praktiske

Skal du afholde et kursus, så er der nogle praktiske ting, du skal have på plads. Du skal bl.a. bruge kursuslokaler. Der bør være plads nok til det antal mennesker, du forventer at se på dit kursus.

Kursuslokaler er en vigtig praktisk ting, men der skal også være styr på dato og tidspunkt, betaling, tilmelding og markedsføring.

Tidspunktet hænger tæt sammen med booking af kursuslokaler. Prøv at få det på plads tidligt. Så ved du, at du har et sted at afholde dit kursus. Få så styr på, hvordan folk skal tilmelde sig og betale. Derefter kan du begynde at reklamere for dit kursus. I din markedsføring kan du fokusere på forskellige ting. Du kan fortælle om kursets indhold, men du kan også fortælle om de lækre kursuslokaler, kurset bliver afholdt i.

Hold dig ikke tilbage

Der er meget, der kan få dig til at tvivle på, at du kan afholde et kursus. Lyt ikke til de tanker. Lad ikke noget holde dig tilbage. Du har en viden, og den er der andre mennesker, der vil kunne få stor glæde af. Del den endelig med dem.

Har du ikke lyst til at klare alle de praktiske opgaver som booking af kursuslokaler, så få hjælp til det. Så kan du fokusere på at lave et super kursus, der giver deltagerne en hel masse med hjem.