Nogle gange kan man altså godt trænge til, at det ikke er alt, der er lige planlagt. Tværtimod kan det være helt perfekt, når spontaniteten får lov til at blomstre. Det betyder selvfølgelig slet ikke, at du ikke selv kan få lov at bestemme. Men nogle gange kan det være helt spændende at prøve noget nyt. Hvis det også er noget, du kan trænge til på rejsefronten, hvad så med at booke en afbudsrejse?

Hvad er en afbudsrejse?

Afbudsrejser er, meget som det lyder, rejser, som folk har meldt afbud på. Det vil sige, at der er nogen, der har bestilt en rejse, som de ikke alligevel kan tage på. Men for at denne rejse – flybilletter, hotelværelse m.m. ikke skal gå til spilde, så kan du købe denne rejse.

Fordelen ved at vælge en afbudsrejse er i høj grad, at du kan spare penge. Til gengæld skal du være mere fleksibel, fordi du ikke helt selv kan styre, hvornår du vil afsted og ikke mindst hvorhen.

Hvis du således gerne vil prøve noget, du ellers normalt ikke ville gøre, så er en afbudsrejse oplagt. Der er desuden masser at vælge imellem. Så selvom du ikke kan vælge fra alle hylder, så har du stadig meget at skulle have sagt.

Sådan planlægger du efter en afbudsrejse

Det kan være svært at planlægge en afbudsrejse. Det skyldes netop, at du er nødt til at være så fleksibel. Men du kan gøre meget for alligevel at være en smule forberedt.

Du skal for det første have fri til en afbudsrejse. Derfor kan du overveje at tage fri på forhånd og så tage chancen. Hvis du vælger at tage din ferie i højsæsonen, så vil dine chancer for at finde en afbudsrejse være større.

Risikoen ved dette er selvfølgelig, at du ikke finder den rejse, du drømmer om.