Thailand byder et væld af spændende oplevelser. Det kan derfor være svært at vælge, hvilke du skal satse på. Der er dog nogle, som du ikke kan have været i Thailand uden at have prøvet. Vi har lavet en liste med fire oplevelser, som du ikke må snyde dig selv for. Der har vi lagt vægt på, at det er oplevelser, som du kan prøve stort set alle steder i Thailand.

 

Besøg et tempel

95 % af Thailands befolkning er buddhister. De tilbeder Buddha i nogle meget flotte templer, der de fleste steder er åbne for, at du som turist kan komme og besøge dem. Det er smukke templer, hvor der virkelig er lagt vægt på at dekorere dem med farvede sten og guld. Det er derfor en helt særlig oplevelse at besøge sådan et tempel.

 

Prøv kræfter med thailandsk madlavning

I de fleste thailandske byer kan du tage på madlavningskurser, der varer en halv eller en hel dag. Der lærer du at lave en række af de lækre thailandske retter, som du har smagt på restauranterne. Det kan være de små, sprøde forårsruller, den krydrede suppe og den lækre og anderledes dessert.

 

Hvis I rejser sammen som en større gruppe, kan I højst sandsynligt finde et kursus, hvor det bare er jer, der bliver undervist. Rejser I ikke så mange sammen, kommer I på hold med nogle andre, hvilket kan være en god mulighed for at lære andre rejsende at kende.

Oplev den thailandske natur

Stort set alle steder i Thailand er den smukke og anderledes natur ikke langt væk. Det er en meget berigende oplevelse at komme ud og opleve den. Det er noget, som du bør opleve på dine Thailand rejser.

 

Der er forskellige naturoplevelser alt efter, hvor du er henne. I det nordlige Thailand kan du komme ud at vandre i en eller flere dage. Du kommer ud at vandre i bjergene, der dog ikke er højere, end alle med en nogenlunde fysik kan følge med. Du kommer til at sove i små byer undervejs.

Du kan også tage på cykeltur, hvor du kommer ud og ser rismarkerne. Det kan for eksempel være i det vestlige Thailand omkring Kanchanaburi. Når du cykler, har du mulighed for selv at bestemme, hvor lang tid du vil bruge på at komme rundt.

 

Tag ud at svømme

Thailand har nogle fantastiske og smukke strande. Du må derfor ikke snyde dig selv for muligheden for at prøve dem af i et par dage på dine Thailand rejser. En badeferie kan være en rigtig god afslutning på en oplevelsesrig ferie. Når du ligger på stranden, har du masser af tid til at fordøje de mange indtryk, som du har fået i løbet af ferien.

 

Hvis du vil finde en øde strand, skal du rejse langt efter den. Hvis du har travlt, kan du dog sagtens finde en lækker strand i nærheden af Bangkok. Læs mere om Thailand her.