Er du på vej mod varmere eller koldere himmelstrøg er der et par ting du bør overveje, før du sætter dig op i flyet. De billigste flyruter til destinationen er oftest med layovers i forskellige lufthavne. Hvis du benytter dig af fly, som ikke flyver direkte til destinationen, mister du kostbar tid, som kunne være brugt på din rejse. Lån penge, hvis du vil flyve direkte til destinationen og vælge en lidt dyrere flyvetur. Så bruger du mindre tid i et fly og mere tid på din rejse, som jo er grunden til du overhovedet tager afsted. Uanset om du skal ud på en kort eller lang flyvetur, er der nogen ting, du skal tænke over.

Påklædningen

I gamle dage tog folk deres fineste tøj på, når de skulle ud at flyve. Det var et tegn på velstand, hvis man havde råd til at flyve mod varmere himmelstrøg. I dag rejser de færreste i deres fineste puds, da det oftest ikke er det mest behagelige. Hvis du skal ud på en længere rejse, vil du hurtigt fortryde, at du ikke har klædt dig på efter omstændighederne. Alt handler om komfort og ingen ser i dag skævt til dig, hvis du tropper op i et joggingsæt. Uanset om du er på vej til- eller fra ferie, er det en god ide at tage lag-på-lag tøj på. Hellere tag for meget tøj på, da det let kan tages af. Har du for lidt tøj på, kan du nemt erhverve dig en forkølelse i flyet. Indeklimaet i et fly er svært at spå om og kan variere meget. Hvis du er på vej hjem fra en solrig ferie, er det måske ikke joggingbukserne, du har lyst til at hoppe i, når du står i 35 graders varme. En god idé er at pakke et ekstra sæt tøj, som du kan skifte til i lufthavnen. Her kan du tage et par ekstra lag på, så du sikrer dig mod flyets aircondition og gardere dig mod koldere temperaturer, som formentligt rammer dig, når du vender hjem til Danmark igen.

Propper i ørerne

Mange døjer med propper i ørerne, når flyveren sætter retning mod skyerne. Nogle går fri, mens andre altid bliver ramt af øreirritationen. Det er også forskelligt fra person til person, hvor længe propperne sætter tryk på øret og hørelsen. Nogen når at få det væk på flyveturen, mens andre må bøvle med det flere dage efter landingen. Der er dog et par tips og tricks, som måske kan hjælpe mod propperne. Fyld øregangene med ørepropper eller headset fra du sætter dig i flysædet, til du rejser dig igen. Du kan også fylde munden med tyggegummi, sætte kæberne i gang og selv modarbejde propperne, som vil prøve at snige sig ind i øregangene. Hvis du skulle være så uheldig alligevel at blive ramt af propperne, er tyggegummi stadig et godt middel. Derudover kan du køre kæben op og ned og lade som om du gaber, hvilket også kan afhjælpe propperne. Husk ørepropper, headset og tyggegummi, hvis du skal gøre dig forhåbninger om, at slippe for propper i ørerne.

Mad og drikke

Inden du sætter dig på flyet, bør du dobbelttjekke om flyveturen inkluderer mad og drikkevarer. Det er forskelligt fra flyselskab til flyselskab, hvilken service der ydes. Uanset hvad, er det en god idé at købe væske i sikkerhedskontrollen, så du har noget med ombord. På flyet må du vente med at få noget at drikke, til personalet kommer forbi med deres servicevogn. Her serveres drikkevarerne desuden oftest i et meget lille glas, der kan tylles i en enkelt slurk. Luftfugtigheden falder på et fly, hvorfor det er ekstra vigtigt at drikke vand.
Hvis ikke mad er inkluderet på flyveturen, bør du også overveje, om du skal købe noget i lufthavnen og tage med til turen. Lufthavnen råder oftest over større diversitet end menuen i flyet. De fleste vil også foretrække mad fra en restaurant eller fastfoodkæde, frem for vakuumpakket flymad. Hvis flyveturen er inklusiv mad, så tjek stadig menuen, inden du sætter dig op i flyet. Er du kræsen, kan det stadig være en god idé at købe mad i lufthavnen og tage med. Husk desuden snacks. Man må aldrig gå ned på snacks og en flyvetur kan synes ekstra lang, hvis ikke munden bliver forkælet undervejs.