At bestige et bjerg er noget helt specielt og kun for de allermest eventyrlystne, og hvilket bedre sted at gøre det end gennem bjergene, der grænser op til Norditalien. Vil du gerne nyde Italien fra de højeste bjerge, så giver vi her et bud på 3 bjerge, du bare må bestige.

Gran Paradiso

Dette er et at de højeste bjerge i Italien med 4.061 meter som det højeste punkt. Det er placeret nær det nordvestlige hjørne tæt på både Frankrig og Schweiz. Bestiger du Gran Paradiso, får du en helt utrolig oplevelse, som byder på mange højdemeter og masser af smuk natur. Nationalparken som bjerget er placeret i, er bredt betragtet som en af de smukkeste nationalparker i Italien. Den bugner af vild natur, mange dyr og majestætiske vandfald, og er en perle uden lige.

Monte Bianco/Mont Blanc

Det næste bjerg på listen er Monte Bianco, måske endnu bedre kendt som Mont Blanc. Det er med sine 4.808 højdemeter det højeste bjerg i Alperne og i Vesteuropa. Placeret i grænselandet mellem Italien og Frankrig er Monte Bianco et af verdens mest imponerende bjerge. Bjerget er navngivet Bianco, som er italiensk for hvid, og når du ser bjerget, er du ikke i tvivl om hvorfor. Bjerget er kendt for sine store mængder af is og der vil altid være sne på toppen. Hvis du vælger at bestige Monte Bianco, får du lov at udforske bjergtoppe og gletsjere, som vil give minder, du husker, længe efter du forlader Italien.

Monte Rosa

Monte Rosa-massivet er en kompakt gruppe af bjerge, der i alt har ti toppe. Monte Rosa-massivet er placeret på grænsen mellem Italien og Schweiz, og byder på mange forskellige bjergtoppe, der alle har over 4.000 højdemeter. De mange bjergtoppe der er placeret tæt på hinanden, giver en helt unik oplevelse og nogle meget smukke udsigter. En af disse bjergtoppe er Matterhorn som er kendt for sin klassiske pyramideform. Hele området er velbesøgt og det er selvfølgelig med god grund, da det både har en enorm smuk natur og er fyldt med muligheder for enten at overnatte eller få noget at spise.

Optimal sikkerhed med Petzl

Skal du ud at opleve Italien fra nogle af de mange bjergtoppe, så er sikkerheden noget af det vigtigste. Mærket Petzl som er grundlagt i 1970’erne, er en af de virksomheder, der kan hjælpe dig med at få styr på sikkerheden. Med over 50 års erfaring med design og produktion af udstyr, er du sikker på, at du får noget udstyr, som holder høj kvalitet. Petzl er i Danmark måske mest kendte for deres pandelamper, men du finder en helt masse andet klatreudstyr i deres sortiment, såsom karabiner, bremser og rebklemmer. Inden de lancerer nye produkter, gennemgår deres produkter en lang række test. Der er afsat et helt laboratorie til udelukkende at teste nye produkter, så sikkerheden for brugerne er så høj som overhovedet muligt. Sikkerheden er det vigtigste, når du klatrer, derfor skal du huske at investere i godt og sikkert udstyr, hvilket kunne være fra Petzl. God fornøjelse med klatringen.