Annonce

Ferien skal planlægges. Hvad kan du bruge din sommer i Danmark på? Det vil vi gøre dig lidt klogere på, og forhåbentligt kunne overtale dig til at kaste dig ud i her. Danmark er ikke så småt, som du nødvendigvis skulle tro. Mulighederne kan være mange, og det boomer med turistattraktioner, som du måske/måske ikke kender til eller har hørt om før.

Få ordnet de praktiske ting derhjemme uden stress

Når man vælger at holde ferien indenfor de danske grænser eller derhjemme, så er der mange muligheder for at nå de ting, som man ikke har tid til i hverdagen ellers. Det er muligt at holde ferie uden at rejse, og hvis man har gang i et par projekter, så kan tiden hurtigt gå uden, at man bare sidder og triller tommelfingre hele dagen. Få styr på fliselægning i haven, udbygning af hjemmet eller blot på at få det hele på plads, som I ønsker det. Det behøver ikke at være fordi, at I lige er flyttet. Nogle gange så skal der ske noget, eller gøre nogle ting derhjemme, som kan være med til at gøre hyggen lidt bedre.

Derudover så er det dyrt at holde ferie, og ved at spare ferien, så er der råd til de måske lidt mindre sjove ting. Det er en investering i sig selv at få styr på hjemmet, og det kan være rart, at man endelig har tid til at gøre det i de mere almindelige tidspunkter på dagen, end når man kommer hjem efter en lang arbejdsdag.

Roadtrip i Danmark

Foruden storbyerne hvad og hvor kan du så tilbringe din sommer på i Jylland? Vi kan ikke komme helt udenom dem. Fest på Jomfru Ane Gade i Aalborg, kunst på ARoS i Aarhus, en tur i Randers Regnskov eller uendelige klitter og strande i Vest Jylland. Storbyerne har i den grad et overtag, og det er via dem mange af os definerer ”Jylland”. Det gælder nok især os/dem, som ikke selv kommer fra den store halvø. Vi/De ser Aarhus, Aalborg og landet. Men Jylland har så meget mere at byde på, og har du mod på det, så kan du få hele din sommerferie til at gå på at opleve det lille land, som du i forvejen bor i eller meget tæt på.

Nordjylland byder på ting som; Bolcheriet i Lykken, Vestre Fjordpark i Aalborg, Hanklit ved Sundby Mors ved Nordvest Jylland, Bulbjerg Fuglefjeld i Nordvest Jylland og Grenen, Råbjerg Mile og Den Tilsandede Kirke ved Skagen.

Derudover så er der Mønsted Kalkgruber, klitterne i feriebyen Hvide Sande og Blåvandshuk i Vestjylland.

Østjylland byder bl.a. på ARoS, Den Gamle By i Aarhus, Randers Regnskov og Vejlefjord.

Ude derhjemme

Et sommerhus er også en god mulighed for at få lidt ferie stemning. Begrav dig med gode bøger, vin og brætspil et dejligt sted. Dette kan egentligt også gøres derhjemme. Anskaf dig en god VPN via NordVPN og leg i en kort periode, at du er i USA ved brug af Amerikansk Netflix. Der er en del film og serier, som du normalt ikke har mulighed for at gøre brug af i Danmark, eller har tid til at fordybe dig i.