Artiklen er lavet i samarbejdet med siderne, der linkes til.

Stort set alle danskere holder af at køre til Tyskland i løbet af en weekend og købe stort ind. Men Tyskland er også et af de største kulturelle feriesteder i Europa, og der er rigeligt at opleve, selv hvis man foretrækker storbyferier. I Berlin kan du rigtig få en på opleveren, og derudover er der rigeligt med muligheder for at shoppe!

Berlin er den nærmeste, udenlandske storby, som man kan komme til direkte fra Danmark, og derfor er det en destination, som alle rejseglade danskere ganske enkelt må til mindst én gang i deres liv. Berlin er hovedstaden i Tyskland og ligger i den østlige del af vores naboland mod syd.

Berlin har dog lidt af et ry for at være noget af en udfordring, hvis man kører dertil i bil. Parkering er besværligt, og vejene snor rundt omkring hinanden. For at gøre din rejse til og fra Berlin så behagelig som muligt, giver vi dig her nogle tips. Så kan du virkelig nyde din shoppetur til Tysklands hovedstad!

Bil, bus, tog eller fly – hvad er bedst til din rejse?

Det optimate transport passer til dine behov og ønsker, så stil dig selv nogle spørgsmål, så du kan tage en god beslutning. Hvor mange skal afsted på rejsen? Hvornår er rejsen planlagt til? Hvad er budgettet for rejsen? Ved at besvare disse spørgsmål, bliver det nemmere at vælge det rigtige transportmiddel til din shoppetur til Berlin.

Bus Berlin fra 3bustilbud.dk er en af de nemmeste måder at tage til Berlin på, hvis du vil have flere med. 3bustilbud.dk tilbyder flere forskellige størrelser busser, så du faktisk kan have en hel, mindre klasse med. Alternativt findes der også tog, selvom man ikke her selv kan vælge sine medpassagerer. Slutteligt kan du tage med flyet, hvis det enten kun er dig eller en mindre gruppe, der skal afsted. Fly er dog bedst, hvis man planlægger sin ferie lang tid i forvejen, da det ellers kan blive dyrt.

Hav energi – og strøm – til hele rejsen

Det er ikke til at komme rundt om: Det er udmattende for kroppen at rejse. Til gengæld er det berigende for sjælen. Sørg derfor for at minimere stress på krop og hjerne, så sjæl og hjerte kan være i fokus, mens du er på ferie.

Når først rejsen er booket, er en af to store risici for stress overstået, nemlig selve planlægningen. Nu sidder du i toget, bilen, flyet eller er i bussen med kurs direkte mod Berlin. Dog kan der stadig her forekomme irritationer, som kan gøre dig træt og tvær, inden du er nået frem. Sørg derfor for at have rigeligt med underholdning med til rejsen. Er du glad for at læse, så pak rigeligt med bøger. Holder du af mere digital underholdning, så sørg for at pakke alle dine gadgets med i håndbagagen.

Mobiltelefon, tablet, bærbar computer og e-bogslæsere kan dog alle tage rigeligt med strøm. Derfor er det en god idé at medbringe en powerbank, som er et genopladeligt batteri. Med en powerbank kan du have strøm til hele turen til og fra Berlin. Er du ikke sikker på, om en powerbank er noget for dig? Produktzoom.dk har lavet en rigtig god test af powerbank, så du kan finde den bedste til lige netop dine behov.