E cigaretter bliver mere og mere populære. Der er mere end 300.000 dampere bare i i Danmark. Derfor har de fleste lufthavne og flyselskaber deres egne regler og politiker omkring brugen af e cigaretter.

Tjek derfor altid reglerne med dit flyselskab og de pågældende lufthavne inden du tager af sted. Anbefalingen herfra er at du altid følger de regler der fremsættes af den pågældende lufthavn eller flyselskab. Det er ikke alle lufthavne der har rygeområde i områderne efter sikkerhedstjekket. Er der ikke det er lufthavnen fuldstændig røgfri.

Brug din e cigaret med omtanke

Langt de fleste lufthavne og flyselskaber sidestiller e cigaretter og damp med almindelig tobaksrygning. Det er svært for personale og medpassagerer at se forskel på om det er damp eller røg. Så for at gøre det nemt for dem selv er reglerne omkring damp for det meste udformet på denne måde. Det betyder at du skal finde frem til de indrettede rygeområder før du bruger din el cigaret.

E cigaretter i danske lufthavne

I Københavns lufthavn (CPH) som de fleste danskere nok skal igennem er reglerne om e cigaretter som beskrevet ovenfor. Du finder rygezoner markeret med gul udenfor mellem dørene til Terminal 2 og 3. Efter du har tjekket ind finder du en udendørs rygeterrasse ved Le Sommerlier Bar & Bistro og indgangen til Finger B.

Reglerne er de samme i Billund (BLL) og Aalborg (AAL) lufthavn. I Aalborg er der fuldstændigt rygeforbud og der må kun dampes udenfor lufthavnens terminal. I Billund kan du bruge din e cigaret udenfor check-in hallen, men her finder du 2 rygerum i afgangshallen. Det ene findes i trappetårnet ud mod flyvepladsen. Det andet ligger i forbindelse med King Amlet Lounge.

En el cigaret i håndbagagen

Du kan sagtens medbringe din e cigaret i håndbagagen. Vær dog opmærksom på at e væske er en væske. Derfor skal du sørge for at putte clearomizere/tanke og evt. ekstra flasker med e juice i den lille genlukkelige plasticpose. Hver beholder må maksimalt indeholde 100 ml e juice. Alle dine væsker skal kunne være i den lille 1 liters pose så husk at tage højde for de toiletsager du højst sandsynligt også har med i håndbagagen.

Alarmere dampen fra e cigaretten røgdetektoren?

Dampen fra e cigaretter aktiverer ikke røgdetektorerne på lufthavnens toiletter og fly toiletter.  Når man damper sker der ingen forbrænding og derfor er det ikke noget der kan måles af detektorerne. Der er mange der sniger sig til at tage et hurtigt sug eller 2 på toilettet under flyveturen. Bare fordi det ikke sætter alarmen i gang er dette dog mod reglerne. Derfor er det ikke noget vi kan anbefale.

Vær i øvrigt opmærksom på trykforskellen vil påvirke din tank. E juice vil ofte blive presset ud af tanken når du flyver. Et godt råd er altid at have godt med servietter med så du kan aftørre tank og batteri når du lander. Tanken tager ikke skade af det. For at undgå for meget e juice ud over det hele kan du med fordel sørge for at du kun har meget lidt e juice i tanken ved afrejse.