Hvad gør du når flyet bliver forsinket eller aflyst? Det er heldigvis ikke så ofte det sker, men når uheldet er ude og du er på vej til din længe ventede ferie, så kan en flyforsinkelse eller aflysning af flyrejsen være helt forfærdelig.

flyforsinkelser og råd

Her er nogle tips til hvad du bør gøre ved flyforsinkelse og aflysninger?

Først og fremmest så er der petitesse-reglen. Er dit fly forsinket et kvarter, en halv time en time eller lignende – ja så er det nok bare noget med at puste ud og lade flyet lande, og bare acceptere du kommer lidt senere frem. Det kan være godt og grundig træls, når du står med spændte og utålmodig børn, men det er en del af at flyve. Det er trods alt bedre end at sidde fast i en trafikprop udenfor Hamborg.

Råd 1) Ved småforsinkelser – bare slap af og kig lidt rundt i lufthavnen om der er noget spændende.

Ved længere flyforsinkelser, så er der faktisk en mulighed for at få kompensation for flyrejsen. Hvis flyforsinkelsen er over 2 timer lang så kan du på en række flyrejser få store kompensationer. Det kan du læse mere om i denne her artikel: https://travel-guides.dk/flyforsinkelse/. Der kan faktisk være en del at hente, og et selskab som Norwegian udbetalte i 2017 omkring 400.000.000 kroner i kompensation til flypassagerer. Det fører os til råd 2:

Råd 2) Søg kompensation ved flyforsinkelse når du er berettiget til det.

Nu er det jo megasurt du er strandet et eller andet sted. Hvis det er en decideret aflysning, så kan det jo virke helt håbløst. Du har krav på en hjemrejsebillet, men du vil jo nok ikke hjem, men afsted til dit rejsemål.

Råd 3) Snak med personalet fra flyselskabet og hør hvad de kan gøre for at hjælpe dig! Det kan være de kan få dig på et andet fly med et andet flyselskab.

Er du tvunget til at bruge lang tid i lufthavn og eventuelt overnatte. Tag en snak med flyselskabet om hvordan de kan hjælpe jer mht mad og overnatning. Stol dog aldrig 100 % på dem, og det leder os til råd 4, som er sidste råd i denne artikel.

Råd 4) Gem kvitteringer og regninger fra ophold i lufthavn og ved overnatning på hotel eller lignende. Du kan få brug for dem til senere brug, hvis flyselskabet kræver det for at betale dine udgifter.

Det var rådene for denne gang. Lad det ikke afskrække dig fra at rejse, men denne guide er meget god at have ved hånden de få gange det går galt.