Mørket og kulden har ramt Danmark endnu en gang – men det er lidt som om, at vi aldrig rigtig vænner os til det. Eller måske lærer vi at vænne os til det, men lærer aldrig at elske det? I hvert fald er der rigtig mange, der flygter fra den danske vinterkulde for at holde ferie under varmere himmelstrøg. Der er vist heller ikke nogen, der kan bebrejdes for at ønske sig lidt sol, varme og strand, når der er så lange udsigter til netop det i Danmark. Forud for vinterrejsen kommer den kedelige dag; pakkedagen. Mørket og kulden får os hurtigt til at glemme, hvad vi faktisk skal bruge på en ferie sydpå, for det er som om, at varmen og solen er uendelige længder væk. Dog vil vi gerne hjælpe til at gøre pakkedagen lettere og sjovere for dig. Derfor får du her nogle gode tips til, hvad du skal huske, hvis du rejser mod sydligere himmelstrøg i vinteren.

 

Langbukser og bluser med lange ærmer

Når det er mørkt og koldt, kan vi kun drømme os væk til varmen og solen. Derfor kan det også være let at glemme de kølige aftener, der også kan være, selvom vi bevæger os sydpå. De kølige aftener findes altså, og derfor er det en god ide, at du ikke kun pakker shorts og badetøj i kufferten. Bukser og skjorter eller trøjer kan være en god ide at have med i kufferten til de køligere aftener. Ligeledes kan dette tøj blive din redning, hvis myggene har en tendens til at kunne lide dig. Put nogle gode herreskjorter i kufferten sammen med nogle behagelige langbukser. Så kan du skjule dig for myggene.

Solcreme og solbriller

Alt det, der skal beskytte os fra solens farlige stråler, er sikkert pakket langt væk sammen med sommerhumøret. Du skal dog huske at finde det frem igen, inden du rejser sydpå. Det er vigtigt med en god solcreme, der kan beskytte huden mod solens farlige stråler. Ligeledes er det en rigtig god – og næsten uundværlig – ting at medbringe solbriller. Uden solbrillerne kan du blive irriteret af solens stråler i dine øjne, og de lyse dage kan måske endda give dig hovedpine, hvis du hele tiden skal knibe øjnene sammen mod solen.

 

Underholdning til turen og de lange dage

Det er naturligvis forskelligt, hvad folk ynder at lave på rejserne til det sydlige. Rigtig mange ynder dog primært at bruge tiden på at slikke sol under palmerne, mens havet bruser i ørene. Det er afslappende og rart, men det kan også blive kedeligt. Derfor er det også en rigtig god ide at huske noget underholdning til rejsen. Du kan eksempelvis medbringe en god bog, du kan læse, mens der er ro. Du kan også medbringe nogle strandspil, der kan sætte lidt liv i familien og få noget aktivitet inkorporeret i afslapningsferien. Underholdning er også en god ide at huske til selve rejsen. Transporttiden kan virke lang, og turen kan blive kedelig uden underholdning. Medbring et spil kort eller dit favoritmagasin til turen – så kan du slå tiden ihjel, mens du venter på at holde ferie.