At rejse er at leve – og har du ikke råd, må du enten spare sammen eller låne! Det er sjovest at låne – når du bare er bevidst om, at det er den dyreste løsning og at du har råd til at betale tilbage, når du kommer hjem fra rejsen igen.

Personligt har jeg det lidt sådan med lån, at det nærmest er som at spørge om lov, når jeg først har gjort det. Men jeg elsker jo at rejse og min udlængsel bliver bare så stor nogen gange, at end ikke min økonomi holder mig tilbage. Så låner jeg også til at rejse!

Tænk dig om, før du tager et forbrugslån til at rejse for

Men jeg gør det med omtanke og falder ikke bare for det første og bedste lånetilbud – og jeg vælger ALDRIG de der lånetilbud, som rejsebureauerne lokker med, når du er ved at færdiggøre din rejsebestilling på deres hjemmeside.

For her kommer jeg til at betale kassen for lånet. Sagen er nemlig det, at det finansieringsselskab der udbyder lånet hos rejseselskabet, giver rejseselskabet en god kommission for lånet. Det kommer du til at betale tilbage til finansieringsselskabet i form af højere renter og større og flere gebyrer.

Det har jeg selv lært, ved at læse på www.forbrugslaan.com. Her kan du få gode råd og vejledning i, hvordan du finder det billigste lån. Prøv selv at tjekke hos dem, næste gang du tænker på at tage et lån via rejsebureauet. Sammenligner du med et lån hos det samme finansieringsselskab, som rejsebureauet selv bruger, kan du hurtigt se, hvor meget dyrere det er at låne gennem rejsebureauet.

Men ja, det er nemt og bekvemt, men jeg synes altså, det er en dyrt købt bekvemmelighed, så jeg optager altid mit forbrugslån til min rejse direkte hos et finansieringsselskab på nettet.

Hvordan finder jeg det billigste forbrugslån?

Men hvordan finder du det billigste forbrugslån? Jo, det er sådan set nemt nok. Du sammenligner ”bare” de årlige omkostninger i procent – også kaldet ÅOP – hos de forskellige låneudbydere på nettet. Procenttallet efter ÅOP angiver, hvor mange procent der samlet set løber på i renter og gebyrer på dit lån om året.

Så det handler om, at finde den låneudbyder, der har den laveste ÅOP. Men husk nu at læse alle regler og betingelser, for det er altid rart at kende sine kreditorer, hvis du en dag ikke overholde dine forpligtelser over for dem.

Du kan også prøve at høre om et lån i banken. Men det er jeg nu holdt op med. Min bankrådgiver lyder så anstrengt i telefonen, så snart jeg taler om at tage et forbrugslån til at rejse for. Det er vist mere en fornøjelse end en nødvendighed, tror jeg hun tænker – og de skal både have lønsedler, årsopgørelse og alt muligt.

Få overblik over alle former for forbrugslån

Desværre er lånemarkedet på nettet lidt af en jungle. For der er rigtig mange, der gerne vil låne dig penge. Her har jeg et andet trick. Her bruger jeg http://www.lån-straks.com/. De har sådan en smart oversigt på forsiden, hvor du kan vælge hvilken lånetype og hvor meget du vil låne – og så viser de en liste med de billigste udbydere i den pågældende kategori.

Det gør det noget nemmere og hurtigere at få fundet det billigste lån.