En lufthavn har ikke alene til rolle at stille en platform til rådighed, hvor flyselskaber og rejsende kan mødes. Lufthavnens opgave handler lige så meget om evigt at optimere disse rammer og sikre flere rejsende til selskaberne – og flere selskaber til de rejsende.

Dette er således årsagen til, at Aalborg Lufthavn i et forsøg på at trække kunder fra både DSBs toge og kunder fra Aarhus Lufthavn tilbyder gratis parkering til alle rejsende.

Gratis parkering til alle rejsende lokker flere flyrejsende til Aalborg lufthavn – og det giver flere kunder til flyselskaberne. Derfor investerer flyselskaberne mere i Aalborg lufthavn, hvilket igen giver Aalborg Lufthavn bedre vilkår, når de skal tiltrække endnu flere besøgende.

Storbyferie i Barcelona lokker danskerne i sommer

Storbyferie i Barcelona lokker danskerne i sommer

Og sådan fortsætter det.

Der er tale om almindelig konkurrence mellem lufthavnene.

Denne konkurrence er væsentligt mere intensiv, hvis vi kaster et blik på det tyske marked. Her er Hamborg Lufthavn i stand til at tilbyde væsentligt lavere priser end hvad vi ser i Danmark, slet og ret fordi lufthavnen er tvunget til at gøre det for at tiltrække flere kunder.

På denne måde har du også mulighed for at finde billige rejser fra Hamborg Lufthavn som dansker, hvis det kan svare sig for dig at køre de cirka 90 kilometer, Hamborg ligger syd for den danske grænse.