En bilferie med børn kan blive et mareridt, hvis du ikke har forberedt dig ordentlig på, at holde dine børn beskæftiget imens i kører til jeres feriedestination. Vi har lavet en liste over 5 forskellige tiltag, der kan gøre bilferien til en god oplevelse, eller en så god start på denne ferie som muligt.

1. Tablet – flere timers underholdning

En tablet kan give flere timers underholdning på bagsædet, i form af spil, musik og film. Så sørg for, at downloade en masse sjove spil, noget godt musik dine børn kan lide, og få overført nogle film efter børnenes interesse. Med et abonnement fra viaplay, har du mulighed for, at hente film direkte ned på din tablet. Viaplay koster kun 79 kr. om måneden og den første måned er gratis.

2. Gør turens længde synlig med et kort

Det er tit svært for børn, at gribe tiden an, derfor er det en god ide, at bruge et kort til at markere, hvor turen starter, og hvor den slutter. Løbende kan i, i fællesskab markere, hvor i er på ruten til jeres destination på et given tidspunkt.

3. Legetøj til pauserne

Når i holder pause, gælder det om at få fyret noget krudt af, så man igen er klar til at sidde stille i bilen. Det er derfor en glimrende ide, at medbringe noget udendørs legetøj, som f.eks. en frisbee eller en fodbold. Hvis i holder jeres pause på en af rastepladserne ned igennem Europa, er der med høj sandsynlighed en legeplads, børnene kan lege på gratis.

4. Lav nogle lege i bilen

Forbered nogle lege i kan holde børnene beskæftiget med på bilturen, det kan være ” hvor mange gule biler er der på 5 minutter?” eller den helt klassiske som ”sten, saks, papir!” Der findes rigtige mange andre gode lege, der kan bruges til, at holde børnene underholdt under transporttiden.

5.  Sørg for et godt indeklima

Det er meget vigtigt at have et godt indeklima i bilen, da det forebygger køresyge. Sørg for jævnligt at lufte bilen ud ved at rulle vinduerne ned i et godt stykke tid, så der kommer frisk luft i kabinen.