Sådan forbereder du dig på at skulle køre på ferie! Kør-selv-ferie – gode råd og hjælp til en god rejse:

Flere og flere danskere vælger stadig at køre på ferie i egen eller lejet bil, og selvom det kræver en del planlægning inden, er transportmetoden hyggelig, komfortabel og fleksibel. Der skal dog ikke lyde tvivl om, at det er en god idé at forberede sig i god tid inden, at afrejsedatoen nærmer sig, og det får du 5 gode råd til her. Du kan desuden læse mere om kør-selv-ferie på kufferten.dk her.

 

  1. Hav styr på vejhjælpen inden afrejse

Skulle uheldet være ude, er det altafgørende at vide, hvordan vejhjælpssystemet er indrettet netop der, hvor du skal køre. Med vejhjælp menes også, at du bør tjekke op på, om du i din bil har de rette ting til brug hvis f.eks. en punktering eller et fladt batteri skulle komme i vejen for fremdrift.

 

  1. Tjek bilen igennem – også med bagage

Udover at tjekke bilen for, om de rette sikkerhedsforanstaltninger til brug ved uheld er i orden, er det også en nødvendighed at sikre, at bilens generelle stand og service er i orden. Her gælder det f.eks. dæktryk, vinduesviskere og fælge. Husk også at tjekke bilen igennem med bagage, da bagegen ofte vil ligge ekstra tryk på bilen – det giver dig desuden mulighed for at tjekke, hvor meget I kan have med på turen.

 

  1. Pak overskueligt og strategisk – også til køreturen

Har man svært ved at holde sig inden for maksimumsgrænsen til flybagage, kan kør-selv-ferie være en vej uden om store tillæg. Men – skal alt bagage kunne være der, handler det om at pakke i tasker og kufferter, som kan passe i bilen, og samtidig skal strategi regnes ind i pakning, for nogle ting skal være tilgængelige under køreturen, og skal derfor have en helt særlig placering i bagagerummet, på bagsædet eller i tagboksen.

 

  1. Hvordan finder du vej?

At drage på kør-selv-ferie ligger en del mere pres på chaufførrens og co-driverens skuldre, da de er vejvisere. Nu til dags bruger de fleste en GPS med internationalt kort til at finde vej til f.eks. Sydfrankrig, men nogle bruger stadig det gammeldags landkort til at tjekke motorveje, afkørsler og lignende. Uanset hvilken metode du bruger, er det nødvendigt på forhånd at sikre, at denne er både tilgængelig, opdateret og at den fungerer.

 

  1. Planlægning af ruten

Planlægning af ruten inden afgang har betydning for samtlige andre punkter. Er ruten ikke planlagt ordentligt, kan du hverken tjekke op på vejhjælpsregler eller krav til bilen for de steder, du skal hen, og er det ikke fastsat, om der skal ligges pauser ind undervejs, kan bagagen ikke pakkes herefter. Planlægningen af den rette rute kan tage tid, men den er afgørende for, at turen bliver så behagelig som muligt. Sæt f.eks. faste pausesteder ind og gør det klart, hvilken rute der følges, når tvivlen kan melde sig – så kommer i effektivt og glade frem.