Vi kender det alle sammen. Den længe ventede familieferie står for døren og forventningerne er skruet helt op.  Men hvordan sikrer man sig den bedst tænkelige start på turen. Her er 10 gode råd, der betyder at man kan komme ned i gear og begynde ferien med et smil på læberne.

  1. Hav tålmodighed

Det er sjældent at hele familien sidder så tæt og længe sammen som på en bilferie. Og det er nærmest uundgåeligt at lunten bliver kort indimellem. Derfor er det altafgørende at du bevarer roen og tålmodigheden. Hvis du først hidser dig op er kampen tabt.

  1. Undgå sukkerholdige snacks

Det er vigtigt at overveje hvad man serverer på en længere biltur. Hvis du gerne vil undgå myrer og klistrede og kvalme børn, bør man lade være med at proppe dem med slik. I stedet er det en god ide at have sunde snacks med såsom gulerødder, agurk stænger, kiks osv.

  1. Planlæg god underholdning til turen

Find en leg der passer til hele familien. Det gør bilturen både sjovere og kortere for alle. Du kan finde ideer til bilegnede lege hos festdoktoren.dk

  1. Medbring lydbøger og cd’er med børnemusik

En lydbog eller børnemusik er god underholdning på turen. Det kan være lidt anstrængende at lytte til i længden, men som afveksling og hvis man er heldig som sovemedicin, er det genialt. Hele familien kan skråle med til old McDonald had a farm eller hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt.

  1. Sørg for at have god tid

Der er intet værre end en presset tidsplan, når man rejser med børn. Sørg for at der er indberegnet tid til pauser og aktiviteter undervejs. Husk at ferien ikke begynder ved destinationen, men fra det øjeblik I sætter jer ind i bilen.

  1. Medbring udendørslegetøj – en frisbee eller sæbebobler

Når man stopper for at holde pause, er det rart at have legetøj med, der aktiverer børnene og får dem til at brænde energi af. Tag en boldt med i bilen og sæbebobler i tilfælde af at rastepladsen ikke er egnet til boldspil.

  1. Vær forberedt på det værste

Børnene kan blive syge, kaste op, spilde eller lignende. I så fald er det afgørende at have skiftetøj liggende parat på lettilgængelige steder.

  1. Gør rejsen behagelig

Rejs i behageligt tøj. Tøj der ikke strammer, sko der er nemme at sparke af og ikke mindst let og luftig beklædning, så det ikke bliver for varmt i bilen. Husk også tæpper og hovedpude til dem der måtte få behov for en lur.

  1. Forbered børnene på hvor lang turen bliver

Børn har ikke rigtig noget tidsperspektiv. Så det er ikke nok at sige at turen bliver lang. Det kan være en god ide at sammenligne turen med et tidsrum barnet har erfaring med, såsom en dag i børnehaven eller 8 gange fjersyn for dig. Snak med barnet om turen og de stop I planlægger at tage inden I er fremme

  1. Bøger til de voksne

Et forslag til læsestof til de voksne kunne være,foredragsholder Torben Wieses populære motivationsbog, Bryd Vanen. Bogen er solgt i over 40.000 eksemplarer og er bygget på Wieses anerkendte foredrag om at leve i nuet og nå sine mål.